Zangles aan huis

Zingen, dat ben je zelf. Je lichaam is je instrument. De tekst van de song wil zoveel zeggen. Dat leer je via je stem over te brengen. In de expressie zit het verschil: of mensen geboeid raken door jouw vertolking of het alleen maar leuk vinden. Zuiver zingen is de basis, maar er kan nog zoveel meer. Je bent echt een ster geworden, als je zelf in staat bent het lied jouw interpretatie mee te geven. We werken er stap voor stap naartoe. Helemaal geweldig is het om jezelf daarbij te begeleiden op bijvoorbeeld piano. Ook dat kun je leren in de les.

Tijdens de lessen werken we aan gehoor, ademtechniek, uitspraak, voordracht en resonans. De liederen worden door de leerling zelf gekozen. Daarnaast is er oefenmateriaal, dat voor iedereen leerzaam is en helpt de doelen te bereiken, die men zich gesteld heeft. Deze oefeningen staan nooit apart, maar hebben altijd een directe relatie met het gekozen lied. De computer kan eventueel gebruikt worden om thuis te oefenen.

Goed leren zingen is een doorlopend proces . Het stemgebruik groeit mee met de persoonlijkheid. De zangles is daarbij een verantwoorde steun.