Vrienden op de Fiets

Op mijn adres In Varsseveld is er voor fietsers en wandelaars de mogelijkheid, om tegen een, door de Stichting vastgestelde vergoeding, te overnachten met ontbijt. In het dorp kan men uit eten gaan bij een restaurant, een chinees-indisch restaurant of een chinees met wokbuffet. Er zijn ook twee cafetaria’s en een shoarma eetgelegenheid. De vrienden melden zich tevoren aan en overnachten in uitstekende bedden in de woning.

Bij het ontbijt worden eieren van eigen kippen geserveerd. Men kan buiten, in de tuin, of binnen in de huiskamer ontbijten.

Varsseveld ligt in de Achterhoek, een gedeelte van Nederland, waar men nog rust kan vinden. Het dorp heeft een mooie aanplant en een gezellige dorpskern. Boodschappen kan men bij moderne winkels doen en men kan gebruik maken van de keuken. Voor zelf meegebracht voedsel kan men borden en bestek vragen. Er zijn mogelijkheden  voor het bekijken van dvd’s en het lezen van boeken over natuur en cultuur. Men kan kiezen uit een- of tweepersoonsbedden, zachte of hardere matrassen. In alle kamers is leesverlichting en een wekker aanwezig.

Om gebruik te maken van deze voorzieningen dient men donateur te worden van de Stichting Vrienden op de Fiets. Men ontvangt een donateurskaart met nummer en een adressenboekje met gastadressen, dat eens per jaar uitkomt.

Het Vrienden op de Fietsadres is een soort thuis, waar men even kan bijkomen van een lange tocht en daarna weer fris verder.